Albatros of niet, Judge's deal van $ 360 miljoen was verdiend

08 Dec 2022

Albatros of niet, Judge's deal van $ 360 miljoen was verdiend

SAN DIEGO — De honkbalspelers in de club met een contract van $300 miljoen hebben één duidelijk ding gemeen, maar voorafgaand aan de MLB Winter Meetings van deze week deelden ze nog iets anders: ze zetten allemaal pen op papier toen ze in de twintig waren.

p>

Alle 10 MLB's $300 miljoen hitters speelden als twintiger minstens twee seizoenen van die deals. Maar Aaron Judge, die naar verluidt een negenjarige overeenkomst van $ 360 miljoen heeft met de New York Yankees, staat op het punt om Kool-Aid Man dwars door die vermeende barrière te loodsen.

Het is niet verwonderlijk dat alle $300 miljoen deals in de honkbalgeschiedenis recent en lopend zijn, de vroegste was de verlenging van Giancarlo Stanton die in november 2014 werd ondertekend. Onder hen krijg je een momentopname van wat recente MLB-frontoffices hebben gezien als superelitespelers . En de overweldigende conclusie is dat dit soort contracten tegenwoordig naar sterren gaan die zowel groot als jong zijn.

Eerlijk of onterecht, grote deals voor supersterren in hun vierde decennium van hun leven - Miguel Cabrera, Albert Pujols, Robinson Cano en (om iets andere redenen) Alex Rodriguez - zijn verguisd als waarschuwende verhalen, geïdentificeerd als een metaforische, angstaanjagende het induceren van contractsoorten die een "albatros" worden genoemd. Geen enkele slagman van boven de 30 had Cabrera's achtjarige verlenging van $ 248 miljoen met de Detroit Tigers verslagen, totdat Judge woensdag een pact met de Yankees meldde. Anthony Rendon, die 30 werd in juni van het eerste seizoen van zijn $245 miljoen deal met de Los Angeles Angels, komt misschien het dichtst in de buurt van een spirituele opvolger.

Wat de tussenliggende jaren in plaats daarvan hebben gezien, is een haast om supersterren op steeds jongere leeftijd te identificeren en te contracteren, bij voorkeur (voor teams) voordat ze ooit een open markt bereiken waar een biedingsoorlog zou kunnen volgen. Sinds de deal van Cabrera hebben MLB-teams een meedogenloos streven naar efficiëntie gecombineerd met net genoeg levensveranderend geld voor de toptalenten, en verlengingen zijn de norm geworden voor elitespelers. Mike Trout, Mookie Betts, Jose Ramirez, Francisco Lindor, Nolan Arenado, Jose Altuve: Dat zijn de zes beste spelers, volgens FanGraphs WAR, sinds het contract van Cabrera in 2016 begon, en geen van hen is ooit een vrije agent geweest.< /p> Verhaal gaat verder

De zevende plaats is echter Judge. En door de ouverture van de Yankees - een verlenging van zeven jaar, $ 213,5 miljoen - vóór 2022 af te wijzen, drong hij er bij honkbal op aan om opnieuw te worstelen met de kwestie van een elitetalent op een suboptimale leeftijd.

Aaron Judge wees een contractaanbieding van $ 213 van de Yankees af, waarna hij zich een weg baant naar een veel grotere betaaldag van het team. (AP Foto/LM Otero, Archivo)

Jonger, beter, sneller, sterker

De arbeidsstructuur van de MLB, die ervoor zorgt dat spelers gedurende hun eerste zes seizoenen in de Major League onder teamcontrole blijven, heeft lang geleid tot situaties waarin sterren van in de twintig enorm onderbetaald worden, om uiteindelijk beloond te worden voor prestaties uit het verleden naarmate hun vaardigheden afnemen.

In de meeste gevallen overschaduwt de teleurstelling van hoogbetaalde sterren die ondermaats presteren elke overweging voor het oneerlijke financiële vagevuur waaraan het systeem hen al heeft onderworpen. Fans boe. Spelers voelen de dubbele klap van afnemend vermogen en toenemende antipathie. Teameigenaren bespotten en ontslaan de algemene managers die over de deals hebben onderhandeld. Bijna iedereen wordt ongelukkig.

Dus voordat we vooruit schieten en deze deal achteraf beginnen te bedenken, onthoud dat deze bittere realiteit wordt gebrouwen door het systeem, niet door de spelers die erin verstrikt raken. Geen van hen heeft de verantwoordelijkheid om geld op te offeren om iedereen beter te laten voelen. Judge geloofde dat hij meer waard was dan de $ 213,5 miljoen die de Yankees in het voorjaar van 2022 boden. Vervolgens bracht hij het tot leven door 62 homers te winnen en de open markt het laatste woord te laten hebben.

Helaas is er echter één grote, toeterende reden waarom de Yankees van december 2022 360 miljoen dollar hebben toegezegd aan een bijna 31-jarige: omdat ze geen 25-jarige hadden om te geven in plaats daarvan.

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom teams de laatste tijd hebben gewerkt om elite-sterren te contracteren voor deals voor bijvoorbeeld de leeftijd van 25 tot 35 jaar in plaats van 30 tot 40 jaar. veel voordelen, zelfs bij enorme totaalwaarden. De structuur kan namelijk meer worden aangepast aan de wensen van het team als er geen biedingsoorlog bij betrokken is, en er een breder realistisch venster is om een ​​rechtvaardigende uitbetaling te behalen - in de vorm van een World Series, een recordjacht, een MVP, wat dan ook.

p>

De early-career deals voor Wander Franco, Julio Rodriguez en zelfs Fernando Tatis Jr. laten die stelling op zijn meest extreme manier zien. Je kunt de Tatis-deal een ramp noemen voor de Padres vanwege zijn verwondingen en (herhaalde gevallen van slecht beoordelingsvermogen) als je wilt, maar weet je echt zeker dat je op geen enkel moment vóór 2034 dramatisch ongelijk krijgt?

{"@context":"https://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Zo verliep de deal tussen Aaron Judge en de Yankees | Andy Martino","description" :"SNY MLB Insider Andy Martino reageert op het nieuws dat de Yankees Aaron Judge opnieuw tekenen voor een nieuw negenjarig contract, en onthult wat hij heeft gehoord over het proces dat de twee partijen bij elkaar heeft gebracht.","thumbnailUrl":" https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/f854OoG8bBkAqPQ2sPMzwQ--~B/dz0zMjA7aD0xODA7YXBwaWQ9eXRhY2h5b24-/https://media.zenfs.com/en/sny_videos_316/e2800687a9d81e2a9de584b76b":"e -12-07T16:39:23Z","duration":"PT1M6S","contentUrl":"https://video.media.yql.yahoo.com/v1/video/sapi/hlsstreams/9a265f97-354a-3524 -9e22-7fe6883cb724.m3u8?site=sports®ion=US&lang=en-US&devtype=desktop&src=sapi","embedUrl":"https://sports.yahoo.com/video/deal-went-down-between-aaron-163923025 .html?format=embed","identifier":"9a265f97-354a-3524-9e22-7fe6883cb724"}

De echte albatros van de Yankees

De deal van Judge voorziet, op een fundamenteel niveau, een speler die ongeveer 5 overwinningen boven vervanging per seizoen waard is ($ 8 miljoen per 1 OORLOG is een gebruikelijke kortere weg voor het beoordelen van waarde op de open markt, hoewel dit vaak varieert). Toch weet iedereen dat het niet zo netjes werkt. Hij is in staat tot het buitengewone — zijn 2022 was 11,4 OORLOG per FanGraphs waard, zijn 2017 8,7 OORLOG — maar vaker checkt hij in rond die drempel van 5 OORLOG.

Of, om preciezer te zijn, hij heeft ingecheckt rond die drempel — verleden tijd. Maar de verouderingscurve voor slagmensen is wreed, waardoor perifere vaardigheden zoals honklopen en verdedigen worden ondermijnd, wat optelt en de knuppel onder druk zet om nog beter te zijn... terwijl ook die slagvaardigheden beginnen af ​​te nemen.

Het is moeilijk om Judge voor te stellen als iets anders dan een titan die homer-bashing doet na vorig jaar, maar de geschiedenis zegt dat zijn dagen van wereldheerschappij inderdaad geteld zijn. Sinds de integratie in 1947 hebben 35 hitters volgens Baseball-Reference drie of meer seizoenen van 5-plus WAR geregistreerd in hun leeftijd van 31 jaar en daarna. Maar sinds het laatste topjaar van Barry Bonds in 2004 zijn slechts drie spelers daarin geslaagd: Adrian Beltre, Ichiro Suzuki en Ian Kinsler.

Als je de reikwijdte beperkt tot hitters van 1,80 meter of langer, is het nog somberder: sinds 1947 hebben Dave Winfield en John Olerud elk twee seizoenen van 5 WAR neergezet, Mark McGwire deed het vijf keer (potentieel natuurlijk , met behulp van prestatiebevorderende middelen), en niemand anders heeft het meer dan eens gedaan.

Daar zit geen les in, alleen pure schaarste. De weg voor Judge is deprimerend moeilijk.

Ik durf te wedden dat Yankees GM Brian Cashman niet verwacht dat de 39-jarige Judge - of zelfs de 36-jarige Judge - een 5-WAR-speler zal zijn. Hij en de frontoffice van de Yankees verwachten waarschijnlijk niet eens veel meer van Judge's seizoenen 2023 tot 2031 dan ze dit voorjaar waren - vóór de imitatie van Bonds en de 62 homers en het geheel "ze door de zomer dragen terwijl de rest van de line-up een dutje gedaan'.

De Yankees kijken naar 2023, en misschien wel 2024, en erkennen dat de beste, meest directe manier om hun competitieve venster wijd open te houden - een jaarlijkse noodzaak in de Bronx - is om Judge te vragen om het daar te houden terwijl ze proberen op te nemen jongere vooruitzichten, zoals shortstop Anthony Volpe, terwijl het maximaliseren van de ambtstermijn van andere dure sterren, zoals aas Gerrit Cole en outfielder Giancarlo Stanton.

In termen van de financiën van de Yankees was Judge's verbazingwekkend goede 2022 - en de resulterende sprong van $ 213,5 miljoen naar $ 360 miljoen - een zwarte zwaangebeurtenis, een totaal onvoorspelbare campagne die zou kunnen blijven hangen als een andere grote, metaforische vogel, als je houdt van de steno voor contracten die slecht verouderen: een albatros.

De Yankees weten echter hoe dit werkt. De Yankees zijn betekent dat ze op dit moment moeten poneren - en dat ze het geld hebben om dat te doen. Een beetje onaangenaamheid is de prijs van het najagen van een klinkende prestatie.

En Aaron Judge liet zojuist zien hoe lucratief dat kan zijn.