Brock Purdy ontving tijdens het ontwerp een gedurfd cijfer van twee woorden van het NFL-team

25 Jan 2023

Brock Purdy ontving tijdens het ontwerp een gedurfd cijfer van twee woorden van het NFL-team

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

NFL-team had gedurfde beoordeling in twee woorden van Purdy tijdens concept verscheen oorspronkelijk op NBC Sports Bayarea

Bijna elk team in de NFL is geslaagd voor het selecteren van Brock Purdy in de 2022 NFL Draft.

Behalve één natuurlijk.

Voordat Purdy door de 49ers werd geselecteerd als Mr. Irrelevant met nummer 262, was de voormalige quarterback van Iowa State ooit een bijzaak voor de meeste teams in de draft.

Bruce Feldman van The Athletic bekeek een voorontwerp van een scoutingrapport van een NFL-team dat Purdy, nadat het afgelopen voorjaar de evaluatie had afgerond, een eindcijfer in twee woorden gaf:

"GEEN INTERESSE"

Achteraf gezien lijkt deze beoordeling dwaas.

Sinds Purdy in week 13 de geblesseerde Jimmy Garoppolo overnam van de Miami Dolphins, is Purdy statistisch gezien een van de beste quarterbacks in de competitie en hielp hij de 49ers zondag naar een NFC Championship Game-optreden tegen de Philadelphia Eagles bij Lincoln Financial Field.

Vóór de draft werd Purdy echter door veel teams beschouwd als een teleurstellend vooruitzicht. De klappen op de toen 22-jarige waren dat hij 'afgezaagd' was, 'geen erg goede atleet' en 'een beperkte arm had, zowel qua kracht als qua worprepertoire', volgens het scoutingrapport verkregen door The Atletisch.

Dit zijn kritieken die Purdy al jaren hoort. Na zijn laatste seizoen op Perry High School vertelde Nick Saban, coach van de Universiteit van Alabama, eens aan Purdy, een rekruut in die tijd, wat hem ontbrak als quarterback.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

" 'Je bent onder het gemiddelde in lengte. Je armkracht is wat dan ook. Je nauwkeurigheid is gemiddeld'', vertelde Saban in 2018 aan Purdy.

Snel vooruit naar de draft, en Purdy's grootste kracht was dat hij een 'zeer' ervaren college quarterback was na 48 starts in Iowa State. Purdy werd beschouwd als een goede gamemanager die consequent routine-plays maakte, creatief was terwijl het spel zich uitbreidde en 'zijn progressies zeer goed doorwerkt', volgens de rapportage van The Athletic.

Verhaal gaat verder

Toen hem werd gevraagd wat het verschil was tussen Purdy's collegefilm en nu met de 49ers, merkte de naamloze coach die het eerste scoutingrapport van het team schreef Purdy's atletisch vermogen op.

"Ik kan me niet herinneren dat hij zo bewoog in Iowa State, en hij testte niet goed. Hij sprong 27 inch, wat verschrikkelijk is. Hij liep een 4.85 (4.84)", vertelde de coach aan The Athletic. "Hij heeft korte armen, heel kort, en hij heeft kleine handen. Hij is 6-1 en zijn arm is in orde. De spiertrekkingen waren er gewoon niet echt. Zijn korte shuttle was in orde -4.45 - dat is niet uitstekend."< /p>

Diezelfde coach vermeldt ook dat het intensieve gebruik van pre-snap-bewegingen door de 49ers een van de redenen is waarom Purdy zo succesvol is in het verwerken van informatie onder het midden.

"We onderschatten zijn behendigheid en waarschijnlijk de mentale kant, en San Francisco is daar perfect voor omdat ze daar vanwege hun aanval veel belang aan hechten", aldus de coach. "In San Francisco kan hij de game bedienen en spelen, opstarten, screenen en beheren."

GERELATEERD: 49ers overdreven reacties: is gezonde Jimmy G waardevol in play-offs?

Purdy heeft tijdens zijn onwaarschijnlijke roem al het ongelijk van twijfelaars bewezen. Nu nog maar één overwinning verwijderd van het worden van de eerste rookie quarterback in de geschiedenis van de NFL die start in een Super Bowl, staat Purdy zondag voor een nieuwe onwaarschijnlijke test tegen de Eagles.

En de geschiedenis leert dat hij de gelegenheid moet aangrijpen.

Download en volg de 49ers Talk Podcast

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.