De 25 MLB-prospects die je in 2023 moet kennen: Gunnar Henderson, Corbin Carroll en meer

25 Jan 2023

De 25 MLB-prospects die je in 2023 moet kennen: Gunnar Henderson, Corbin Carroll en meer

Er zijn zo, zo veel honkbalspelers. En een groot aantal van hen doet er veel toe voordat ze bekende namen worden. Nu verwacht niemand van een normale fan dat hij een volledige mentale catalogus bijhoudt van MLB's potentiële rangen, maar als je er elk jaar een handjevol kent, kun je je begrip van de sport verrijken.

Daar zijn we hier om over te praten. Dankzij het onvermoeibare scoutingwerk dat onder andere wordt gepubliceerd in Baseball Prospectus, Baseball America, FanGraphs en MLB Pipeline, weten we meer over toekomstige sterren dan ooit tevoren. Wat volgt is slechts een aandachtige samenvatting van 30.000 voet van hun geweldige werk - werk waarvan ik je zou willen aanmoedigen om op te klikken, je erop te abonneren en ervan te genieten als je interesse hebt in de cruciale arena van minor league-talent en spelersontwikkeling. Hier kun je die weg inslaan:

Honkbal Prospectus top 101 prospects en diepgaande team top 10 lijsten

Baseball America top 100 prospects

FanGraphs diepgaande teamlijsten (top 100 lijst komt later dit voorjaar)

MLB Pipeline-dekking (top 100-lijst komt binnenkort)

Als je echter eerst het bovenaanzicht wilt, laten we dan 25 namen opsommen die je moet weten. Ik heb ze in categorieën onderverdeeld om één vraag te beantwoorden: waarom? Wat is de directe reden om deze prospects te kennen?

Ik ga meestal niet precies in detail treden waar elke speler op de belangrijkste lijsten staat - ze zitten niet voor niets achter betaalmuren - maar de top 11 spelers volgens een simpele consensus van de gepubliceerde lijsten zijn de eerste 11 namen die hier worden gepresenteerd.

Elite prospects bereiken MLB in 2023

Gunnar Henderson, korte stop/derde honkman van Orioles: De nummer 1 in het honkbal - zo geëerd door zowel Baseball Prospectus als Baseball America - is de tweede Orioles-jongere die de kroon draagt, na catcher Adley Rutschman. En Henderson bereikte Baltimore al en voegde zich eind 2022 kort bij Rutschman toen de O's een verrassende playoff-push maakten.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Met gouden lokken kan Henderson kort spelen, maar belandt waarschijnlijk op de derde plaats. Er zijn niet veel gaten in zijn spel te prikken. Een geweldig 2022 waarin hij van intrigerende Double-A-knuppel naar AL Rookie of the Year-favoriet sprong, toonde zijn potentieel voor 30 homeruns, een gemiddelde van .275, minstens een paar steals en solide verdediging op een moeilijke positie.

Verhaal gaat verder

Corbin Carroll, Diamondbacks-outfielder: Als Mighty Mouse honkbal speelde, zou hij zoiets als Carroll kunnen zijn. De 22-jarige linkshandige heeft veel kracht verpakt in een snel frame van 1,5 meter lang.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Maar als je droomt van een Mookie Betts of Jose Ramirez-stijl sneak-attack power stroke, wees gewaarschuwd: Carroll heeft, althans op dit moment, veel meer swing-and-miss in zijn spel. Zijn uiteindelijke voordeel zal afhangen van hoeveel contact hij kan maken en of hij een geweldige middenvelder of een geweldige hoek-outfielder wordt. Toch sloeg Carroll in 93 wedstrijden en drie niveaus van de minors, daarna 32 wedstrijden in de grote competities, 28 homeruns en stal 33 honken in 2022. Als je aan hem denkt vanuit een fantasiehonkballens, verplaats Carroll dan naar de top van de lijst.

Francisco Alvarez, Mets catcher/designated hitter: Hou je van grote, vlezige dingers? De 21-jarige Alvarez neemt enkele van de luidste, meest indrukwekkende powerhacks in honkbal en toont veel geduld. Het enige raadsel is of de Mets hem meer defensieve smaakmakers achter de plaat bij Triple-A willen krijgen of hem een ​​heel seizoen in de majors willen ontketenen.

Anthony Volpe, Yankees shortstop: De Yankees zetten Volpe flink onder druk door twee opeenvolgende klassen van shortstops voor vrije agenten uit te zitten. Ze rekenen erop dat Volpe een goed afgeronde ster is. Zijn onthullende 2021 maakte plaats voor een paar zorgen over hoe zijn uppercut-achtige swing het zou doen tegen geavanceerde pitching, maar Volpe heeft consequent hoge cijfers gehaald voor het maken van aanpassingen en het maximale uit zijn rauwe talent te halen. Hij wordt in april 22 en zal waarschijnlijk binnenkort zijn moed op de proef stellen in de Bronx.

De spannendste vooruitzichten in de minors

Jordan Walker, Cardinals derde honkman/outfielder: Soms komt het boek overeen met de omslag. Het imposante frame van 1,80 meter van Walker is slechts een visuele prelude op een aanstormende goederentrein die op weg is naar een grote schoonmaakplek bij jou in de buurt.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Jackson Chourio, outfielder van Brewers: Geen prospect won meer hype in 2022 dan Chourio. Hij schoot van A-ball naar Double-A op slechts 18-jarige leeftijd, verleidde scouts met een enorme stroomstoot en de atletiek om een ​​franchise-verankerende ster in het middenveld te voorspellen. Baseball America rangschikte hem als hun nummer 3 algemene prospect.

James Wood, Nationals outfielder: De headliner in de Juan Soto-handel, Wood staat 1,80 meter en zakte naar de tweede ronde in de draft van 2021 vanwege zorgen dat hij last zou kunnen hebben van de strikeout-problemen die de meeste slagmensen van zijn grootte strijden . Toen was zijn 2022 eigenlijk één grote "OH, MISSCHIEN NIET." Als de contactmogelijkheden die hij vorig seizoen toonde zelfs relatief stabiel blijven, is het niet moeilijk om Wood te zien als een Aaron Judge-startpakket. Baseball Prospectus rangschikte hem als hun nummer 3 in het algemeen.

Elly De La Cruz, Reds shortstop: Als je je afstemt op één minor league-wedstrijd in 2023, zorg er dan voor dat De La Cruz erbij betrokken is. Een spichtige, dynamische 6-foot-5, De La Cruz speelt korte stop en raakt de absolute rotzooi uit de bal (dat is daar een technische term). Hij is een atletisch wonder - een iets minder extreme versie van Oneil Cruz met een nog veelbelovender vaardigheidstraject - met in feite één hindernis (plaatdiscipline) die nog moet worden overwonnen voordat we beginnen te praten over MVP-prijzen, meervoud. En zelfs zonder die hindernis te nemen, zou De La Cruz een fantastisch leuke speler kunnen zijn om naar te kijken.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Potentiële troeven in de maak

Grayson Rodriguez, rechtshandige werper van Orioles: Ja, volgens de berekening van Baseball Prospectus hebben de Orioles de beste algemene vooruitzichten in honkbal en de beste pitching-vooruitzichten in honkbal. Baseball America heeft Rodriguez een plek achter de volgende naam op deze lijst.

Rodriguez zou vrijwel zeker zijn debuut hebben gemaakt in Baltimore naast Rutschman en Henderson als hij niet een latblessure had gehad die hem een ​​paar maanden aan de kant hield. Duurzaamheid is misschien wel de enige vraag die hij nog moet beantwoorden. Dit is een klassiek aasprofiel - fastball die in de zone kan opwaaien, verwoestende slider, een geweldige wissel, nog twee worpen die hij misschien niet eens nodig heeft om te winnen in de majors - naast een zeer eigentijds gebrek aan ervaring met het gooien van meer dan vier of vijf beurten per start.

Andrew Painter, Phillies rechtshandige werper: De werper van wie MLB Pipeline en Baseball America verwachten dat hij het "hoogste plafond" heeft, wordt pas in april 20, maar hij kan nu al pronken met opvallende controle en, jawel, triple- cijfer warmte. Hij bereikte Double-A om zijn verzengende campagne van 2022 te beëindigen … waar hij 37 slagmensen met drie slag uitschakelde en tweemaal (!) vier wijd gooide in 28 1/3 innings. Er is een niet-nul kans dat Painter de derde werper sinds 1995 wordt die als tiener aan een Major League-wedstrijd begint, samen met Felix Hernandez en Julio Urias.

Eury Perez, rechtshandige werper van Marlins: Ook nog steeds 19 jaar oud, Perez is (minstens) 1,80 meter lang en gooit in de upper-90 met een verwarrende wissel. Zijn 'rookie Giannis'-frame leent zich voor enige zorgen over hoe hij de werkdruk van een starter zal aankunnen, en hij miste starts vanwege schoudervermoeidheid in 2022, maar Perez is goed op weg om weer een succesverhaal te worden voor de Marlins. /p>

Andere topprospects klaar om bij te dragen in 2023

Ezequiel Tovar, Rockies shortstop: Een gewiekste shortstop die in 2022 harten en geesten veroverde met sterke offensieve optredens op twee niveaus van de minors. 15 homers en 15 of meer steals.

Brett Baty, derde honkman van Mets: Zonder Carlos Correa in de plooi, heeft Baty's lieve linkse swing minder hindernissen voor reguliere speeltijd in Queens. Een daarvan is de neiging om de bal op de grond te leggen tegen werpen op het hoogste niveau. De andere heeft niets met de swing te maken: hij moet zijn verdediging bij de hot corner binnenkort verbeteren of naar het outfield migreren.

Taj Bradley, Rays rechtshandige werper: Nadat hij slagmensen op elk lager niveau had verslagen en zijn mannetje stond bij Triple-A, zal Bradley zich binnenkort inschrijven voor Tampa. De voormalige keuze uit de vijfde ronde ontplofte in 2020 tot een groot vooruitzicht met een monsterlijke fastball die hij kan beheersen.

Miguel Vargas, Dodgers derde honkman/outfielder: Vargas past in de recente Dodgers-vorm van een "slagman die overal zal staan". Hij is eigenlijk nergens een goede verdediger, behalve misschien op het eerste honk, maar hij strikt nonchalant overal line drives terwijl hij bijna evenveel loopt als slaat. De Dodgers zullen op Vargas vertrouwen voor enige aanval na een offseason van grote vertrekken.

Hunter Brown, rechtshandige werper van Astros: Nadat hij de worp van Justin Verlander had gekopieerd, mocht Brown in 2022 spelen met zijn idool. De 24-jarige kan in de bullpen terechtkomen als zijn controle niet verbetert — of als hij de geladen Astros-rotatie gewoon niet kan kraken.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Oswald Peraza, korte stop/tweede honkman van de Yankees: Meest genoemd om de zin "Anthony Volpe en" af te sluiten, bereikte Peraza eind 2022 de majors en beleefde een aantal indrukwekkende momenten in het 'postseason'. Er wordt aangenomen dat hij een lager plafond heeft dan Volpe vanwege minder schijnbaar vermogenspotentieel. Maar hij is een meer trefzekere korte stop op de lange termijn, en als je op zoek bent naar de jongere die de meeste kans maakt om de Yankees' Opening Day-baan te winnen, dan is hij jouw man.

Logan O'Hoppe, Angels-catcher: O'Hoppe, een sterke aanvallende catcher met geduld en over-the-fence kracht die hij op de handelsdeadline van de Phillies heeft verworven, zal onmiddellijk aan de start verschijnen.

Vooruitzichten in 2023 een emoji waard

Marcelo Mayer, Red Sox shortstop: Drie jaar na het verhandelen van Mookie Betts en maanden na het laten lopen van Xander Bogaerts, is Red Sox Nation rusteloos. Fans hebben chief baseball officer Chaim Bloom meedogenloos uitgejouwd tijdens een recent teamevenement, en de beloofde toekomst is nog niet gearriveerd in Boston. Als de zon tijdens de ambtstermijn van Bloom gaat opkomen, is Mayer waarschijnlijk nodig - de nummer 4 algemene keuze in 2021 - om aan hoge verwachtingen te voldoen. So far, so good, maar er is nog veel ontwikkeling over voor een 20-jarige die nog wacht op zijn eerste crack bij Double-A.

Daniel Espino, rechtshandige werper van Guardians: Hij gooit 99 mph. Hij gooit een gemene schuifregelaar. Hij gooit niet vaak genoeg of regelmatig genoeg om je adem in te houden voor zijn Cleveland-debuut. Espino heeft spannende "Maak kennis met de nieuwe Spencer Strider" strikeout-dingen. Hij blijft misschien ook niet gezond genoeg om het te gebruiken. Gelukkig voor de immer draaiende Guardians-werpmachine, hebben ze twee extra starters in de top 100 van prospects, Gavin Williams en Tanner Bibee, die tegen het einde van het seizoen betere kansen lijken te hebben om roulatierollen te claimen.

Ricky Tiedemann, linkshandige werper van Blue Jays: De linkshandige heeft slechts één profseizoen en 78 2/3 innings op zijn naam staan, maar hij heeft sommige beoordelaars ervan overtuigd dat hij een top-15 overall prospect is. Het spul is oogverblindend, vooral een schuifregelaar en een wissel die bewegen als uiteenlopende vliegende schotels. Korte baanrecords staan ​​gelijk aan onzekerheid voor jonge werpers, maar als zijn progressie gestaag doorgaat, zou hij in 2023 de majors kunnen halen.

Curtis Mead, Rays infielder: De Australiër's swing gaf scouts een pauze vanwege het duidelijke "is dat een videoglitch?" moment vlak voordat zijn handen exploderen in de richting van de bal, maar de industrie heeft geaccepteerd dat het gewoon werkt. De open vraag van Mead draait om zijn handschoen. Hij heeft derde en tweede gespeeld, maar ziet er ook niet geweldig uit. Hij zou een knuppel kunnen zijn die je moet spelen en die overal inspringt waar het hem uitkomt.

Endy Rodriguez, Pirates catcher/outfielder: Een zinderend 2022 van verwoestende minor league pitching (.323/.407/.590 over drie niveaus) betekent waarschijnlijk dat Rodriguez het vangen als zijn primaire bezigheid zal opgeven en naar een outfield corner zal verhuizen om sluit begin 2023 aan bij de line-up van Pittsburgh en voltooit een fascinerende stijging voor de relatief onbekende speler die de Pirates van de Mets voor Joey Lucchesi hebben overgenomen.

Noelvi Marte, Reds korte stop/derde honkman: De headliner in het Luis Castillo-vak, Marte ziet eruit als een allround slagman, maar het is de vraag waar hij defensief zal spelen. Een Reds-farmsysteem vol met middle infielders zal nu moeten uitzoeken of Marte zich kan aanpassen aan het derde honk of moet verhuizen naar een minder waardevolle plek.

Tink Vandaar, Cardinals rechtshandige werper: Nog jaren verwijderd van de majors, zo ziet een opwindend pitching vooruitzicht er een jaar of twee uit voordat hij naar de tippy-top van de ranglijst stijgt. De Cardinals hebben hem tot nu toe zeer voorzichtig behandeld, maar zijn beweging spat van het scherm af.

Volg Zach Crizer van Yahoo Sports op Twitter @zcrizer.