Teepoort! Golf's Amerikaanse slechterik 'gooit tee' naar Rory McIlroy terwijl verdeeldheid in sport akelig wordt

25 Jan 2023

Teepoort! Golf's Amerikaanse slechterik 'gooit tee' naar Rory McIlroy terwijl verdeeldheid in sport akelig wordt

Patrick Reed gooide vol walging een tee naar Rory McIlroy nadat hij op de oefenbaan door de Noord-Ier was afgesnauwd toen de burgeroorlog in golf een akelige wending nam.

American Reed is een beroemd vluchtig personage en een van de leidende 'rebellen' van de golf die vorig jaar de PGA Tour verliet ten gunste van de door Saoedi-Arabië gesteunde LIV Golf-serie, waardoor de spanningen in 2022 opliepen met degenen die trouw bleven aan de bestaande golfinfrastructuur , inclusief McIlroy.

Dat lijkt door te zetten in 2023, aangezien er vlampunten optreden terwijl LIV-spelers strijden in DP World Tour-evenementen om officiële wereldranglijstpunten te verdienen die momenteel niet beschikbaar zijn voor LIV-toernooien, hoewel er momenteel een arbitragezaak loopt om te beslissen of de Tour heeft het recht om de rebellen te schorsen.

In Dubai zou Reed deze week zonder incidenten de caddie Harry Diamond van McIlroy hebben gegroet voordat hij de Noord-Ier naderde, die op dat moment op zijn hurken zat en naar de grond keek.

Reed stond een paar seconden in de buurt van McIlroy met de bedoeling hallo te zeggen, maar kreeg geen antwoord, voordat hij hem groette maar opnieuw geen bevestiging kreeg van McIlroy. Op dat moment gaf Reed het op en liep weg, maar niet voordat hij een T-stuk uit zijn zak had gehaald en vol walging in de richting van McIlroy had gegooid.

The Irish Independent meldde dat het incident plaatsvond op de Emirates Golf Club, waar beide spelers deelnemen aan het DP World Tour-evenement, de Hero Dubai Desert Classic, dat later deze week van start gaat.

Het incident was blijkbaar het gesprek van de oefenbaan en komt op de hielen van spanning tijdens de golfkalender van vorig jaar, toen Reed uithaalde naar McIlroy - die zich sterk had uitgesproken tegen de rebellen en hun deelname aan Tour-evenementen.

>

McIlroy vond dat LIV-golfers niet hadden mogen deelnemen aan het BMW PGA Championship van afgelopen september en spotte met het verkorte formaat van LIV door destijds te zeggen: "Ze zouden hier niet moeten zijn, maar nogmaals, dat is mijn mening. Maar we gaan allemaal op de eerste tee slaan en we gaan allemaal 72 holes spelen, wat op dit moment nieuw voor ze is, en dan gaan we vanaf daar.”

Verhaal gaat verder

Reed reageerde in een interview met The Times toen hij McIlroy en PGA Tour-prof Billy Horschel hekelde, die de opmerkingen van de Brit hadden gesteund.

"Ik heb het gevoel dat [Rory] het maken van dat soort opmerkingen beledigend is", zei Reed. “Laten we eerlijk zijn, ik heb [de DP World Tour gespeeld] consistenter dan sommige Europeanen op de PGA Tour, dus voor hen om foto's te maken van andere jongens, vooral Billy en Rory die foto's maken van de LIV-jongens die zeggen dat ze moeten niet hier zijn.”

De twee kwamen tijdens de Ryder Cup van 2016 in een felle partijdige sfeer met elkaar in botsing in Hazeltine, Minnesota, en produceerden een van de meest memorabele wedstrijden in de geschiedenis van de oude strijd tussen de VS en Europa, die Reed uiteindelijk won.

>

Ze zullen het later dit jaar opnieuw tegen elkaar opnemen in de Ryder Cup 2023 in Rome.